Через кілька місяців українських пенсіонерів очікує ще одне підвищення виплат

1 липня поточного року в Україні ще раз підвищиться прожитковий мінімум, що, в свою чергу, відіб'ється на пенсійних виплатах. У зв'язку з підвищенням ПМ, мінімальна пенсія в Україні підвищиться на 85 гривень, після чого становитиме 1854 гривні. Ті ж пенсіонери, які в період роботи отримували в п'ять разів більше середньої зарплати після змін прожиткового мінімуму отримають 850 гривень надбавки. Про це сказано в затвердженому бюджеті Пенсійного фонду на поточний рік.

Відзначається, що ця надбавка торкнеться більшу частину українських пенсіонерів старше 60 років. Відповідно до закону, мінімальна пенсія повинна бути не менше прожиткового мінімуму. Одночасно з тим, за понаднормовий трудовий стаж передбачається надбавка в розмірі одного відсотка від ПМ за кожен рік понад норму.

Також в законі сказано, що максимальна пенсія не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, виняток тут робиться тільки для суддів. Колишні судді можуть отримувати пенсії до 80 відсотків від зарплати, в той час як звичайні українці отримують менше 35 відсотків від зарплати.

Звичайні ж українці, якою б великою не була їхня зарплата, можуть отримувати не більше 10 прожиткових мінімум в якості пенсії. На сьогоднішній день це значення становить 17 690 гривень. За формулою середню зарплату за останні три роки множать на співвідношення своєї заробітної плати до середньої, після чого на кількість відпрацьованих років і на 1 відсоток.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про подробиці пенсійної новації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що альтернатива ПФУ в Україні існує вже сьогодні.

Також "Hyser" писав, що через 4 місяці правила для українських пенсіонерів зміняться.