Купуючи б/у автомобіль, покупці ризикують зіткнутися з тим, що недобросовісні продавці скручують пробіг транспортного засобу.

Фахівці порталу "Auto.ria" назвали 30 легкових машин, у яких найчастіше минулі власники навмисне занижують показники кілометражу.

Рейтинг сайту, що займається перепродажем старих авто, складається з різних марок і моделей. Є в списку корейські, німецькі й навіть американські машини.

Відзначимо, на діаграмі, яка знаходиться внизу, біля кожної окремої моделі наведені частки пропозицій з виявленими "скрутками" у ставленні до загального обсягу пропозиції.

Тобто, наприклад, якщо у якоїсь певної моделі вказано значення 35%, це означає, що близько третини таких авто, запропонованих до продажу, можуть мати змінені показники лічильника пробігу.

Як можна замінити, вгорі рейтингу знаходяться кілька корейських авто (Kia Optima, Hyundai Sonata). Втім, тут немає нічого дивного, адже багато транспортних засобів з цієї країни працювали в таксопарках, а недобросовісні продавці намагаються продавати їх як звичайні, некомерційні авто.

Звичайно ж, в список потрапили й вантажівки, серед них і німецькі. Наприклад, Volkswagen Caddy, Volkswagen Touran, Volkswagen Transporter. Адже й у нас, і за кордоном їх експлуатують настільки, наскільки це можливо, тому бажання зробити свій товар привабливішим, а часом і дорожчим за допомогою "скручування" пробігу, виникає у багатьох.

Також часто скручують пробіг у чеського автомобіля Škoda, особливо у моделей Fabia і Superb.

А ось те, що в список потрапили авто з Америки, дивує. Адже, як відомо, у "американців" вкрай рідко трапляються "скручування", тому що їх історію порівняно легко перевірити.

Не виключено, що певна частина таких машин після декількох років експлуатації в Україні теж потрапляє в руки перекупів які не проти "відмотати" трохи пробігу, щоб заробити на цьому.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні все більшої популярності набирають б/у автомобілі на газу, привезені з Південної Кореї.

Також наш портал повідомляв, у мережі розкрили нову аферу з розмитненням "євроблях".

Нагадуємо, українським автомобілістам розповіли, на які бюджетні б/в іномарки варто звернути увагу.