Попереду українців чекають другі "довгі" вихідні, з 8 по 10 травня. Однак, відправитися на пікнік або насолодитися прогулянкою на природі не вдасться. Синоптики прогнозують прохолодну і дощову погоду.

Про це розповів провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило в коментарі Obozrevatel.

За словами фахівця, тепла погода в Україні збережеться до п'ятниці, 7 травня, а на вихідних погода в більшості регіонів зіпсується. Але вже з 12 травня в країну може прийти справжнє літо.

Як пояснив Роман Мурмило, похолодає через те, що до нас "увірвуться" більш прохолодні вологі повітряні маси з північного заходу. Причому найбільш некомфортним днем буде 8 травня.

"Найнеприємніша погода буде 8 травня. Протягом дня дощ, місцями з грозами, та поривчастий вітер. Денна температура +13... +20 градусів. З 12 травня почнеться поступове підвищення температури – денний і нічний", – уточнив Мурмило.

Наступні два дні, 9-10 травня, будуть без дощів, але досить прохолодними, з холодними ночами. Вночі буде всього +2 ... +8, місцями до +10 градусів. А ось вдень температура повітря не перевищуватиме +20 градусів.

За його прогнозами, наступного тижня в Україні може встановитися практично літня погода.

"До середини травня будуть вже стабільні температури – до +22... +27 градусів, залежно від регіону. Практично літня погода", - підсумував синоптик.

Про те, якої погоди чекати найближчими днями розповіла і синоптик Наталка Діденко на особистій сторінці у Facebook.

За словами фахівця, в п'ятницю, 7 травня, в Україні буде досить тепло. Протягом дня обіцяють + 15... + 20 градусів, а в південних і східних областях і зовсім температура повітря прогріється до +22 градусів.

Свіжо буде на заході країни +13... + 15 градусів. Протягом суботи це похолодання пошириться практично на всю території України.

Раніше "Нуѕеr" писав, експерти вважають, що у 2021 році погода в Україні іноді буде екстремальною.

Також наш портал повідомляв, синоптики дали точний прогноз на останній місяць весни.

Нагадувати, експерт розповіла українцям, як врятуватися від укусів небезпечних комах влітку.