З Пенсійного фонду України надійшла нова інформація

Травневі свята закінчилися, тому в середу, 5 травня, Пенсійний фонд України спрямував ще 6 мільярдів гривень на фінансування пенсій українцям. Про це повідомляє офіційна прес-служба Пенсійного фонду у соціальній мережі Facebook.

Повідомляється, що 5 травня, згідно із затвердженим графіком, ПФУ продовжив фінансування пенсійних виплат за травень. З урахуванням тих 6 мільярдів гривень, які були спрямовані на пенсії, загальна сума на даний момент становить 8,5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики готує пенсійну реформу, яка введе другий рівень пенсій за рахунок накопичувальних пенсійних фондів. Водночас варто звернути увагу на те, що в Україні вже досить довгий час існує альтернатива державним солідарним пенсіям — недержавні пенсійні фонди.

До такого способу забезпечити старість звертається досить багато людей - вже більше одного мільйона. Справа в тому, що, за прогнозами експертів, всього через 8 років пенсіонери будуть отримувати всього одну п'яту від середньої заробітної плати по країні, в той час як недержавні фонди пропонують більш райдужні перспективи.

Суть полягає в тому, що учасники фонду щомісяця роблять невеликі внески, а керівництва фондів інвестує ці кошти на свій розсуд в такі сфери як державні облігації або депозити. В результаті учасникам фондів обіцяють просто гігантські виплати.

Наприклад, якщо в один такий фонд щомісяця вносити по 2800 гривень щомісяця, то за 30 років сума зроблених внесків складе близько мільйона гривень, а після виходу на пенсію учасник Фонду за 30 років отримає близько 40 мільйонів гривень, тобто кожен місяць він буде отримувати по 112 тисяч гривень. Є, однак, і ризики, основний з яких полягає у високій ймовірності знецінення гривні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українських одержувачів пенсій попередили про прийдешні нововведення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через 4 місяці життя українських пенсіонерів ускладниться.

Також "Hyser" писав, що українців обрадували податковою реформою, завдяки якій податки знизяться, а субсидії збільшаться.