З п'ятниці, 7 травня, в "червоний" зоні карантину через коронавірусну інфекцію залишиться тільки Сумська область.

Сьогодні, 6 травня, з "червоної" зони вийшли Запорізька і Полтавська області, пише "РБК-Україна". Дане рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що рівень госпіталізації в Сумській області становить 55,1, що не перевищує норму менше або 60 на 100 тисяч населення.

На сьогоднішній день завантаженість ліжок з киснем становить 60,9% при нормі 65%, а динаміка госпіталізації зменшилася і становить -25,9%.

МОЗ повідомляє, що за минулу добу в Сумській області виявили 139 нових випадків ковід.

Нагадаємо, що 6 травня, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області покинули "червону" зону карантину. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 6 травня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей", - написав у Telegram міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов.

Нагадаємо також, що в Україні за минулу добу виявили 6038 нових випадків COVID-19. Найбільше нових заражень у Києві, Донецькій та Харківській областях.

Раніше Hyser писав про те, що у МОЗ прогнозують нову хвилю захворюваності.

Також Hyser повідомляв, що головна інфекціоніст розповіла про заразність ковіда.

Нагадаємо, що доктор Комаровський розповів про свої відчуття після вакцинації.