Українці як і раніше вибирають роботу за рубежем. Основна причина - високі зарплати. Так, наприклад, середня заробітна плата за кордоном майже вдвічі більше тих, які пропонують на аналогічних посадах в Україні.

Про це пише OpenDataBot з посиланням на дані Jooblе.

Згідно з опублікованою інфографікою, вантажник в ЄС може заробити 30 тисяч гривень на місяць, тоді як в Україні всього 15 тисяч гривень. Водій-далекобійник за кордоном може за місяць заробити 75 тисяч гривень, в той самий час в Україні 30 тисяч гривень.

Відомо, що українців чекають і охоче приймають на роботу в наступних країнах: Польща, Чехія, Німеччина, Литва і Латвія. В основному іноземні роботодавці шукають: водіїв, далекобійників, різноробочих, пакувальників і вантажників.

Самі ж українці зацікавлені не тільки у вакансіях без кваліфікації, але і в роботі за профільною спеціалізацією. Наприклад, інженери, зварювальники, будівельники, медпрацівники тощо.

Як підкреслила керівник напрямку по роботі з партнерами Jooble Олена Кірільєвніна, основний мотив виїхати на заробітки за кордон - це високі зарплати. Крім цього, як правило, роботодавці з ЄС забезпечують працівників, житлом, спецодягом і обідами.

За 3-6 місяців українець за кордоном може заробити стільки, скільки в Україні доведеться працювати рік-півтора.

"Високі зарплати - це головний мотив для виїзду українців на заробітки. Роботодавці з країн Євросоюзу це розуміють, тому часто забезпечують українських працівників проживанням, обідами, іноді навіть трансфером до робочого місця і спецодягом, щоб людина мала можливість привести додому більше грошей", — розповіла Олена Кірільєвніна.

Фахівець підкреслила, що всі перераховані вище блага, як правило, пропонують кваліфікованим працівникам, щоб у них було бажання виїхати за кордон на роботу.

Раніше "Нyser" писав про те, що у найближчі роки кількість заробітчан за кордоном зменшуватися не буде.

Також наш портал повідомляв, українці масово скуповують нерухомість у Польщі.

Нагадуємо, на українських працівників у Польщі як і раніше є попит.