У суботу, 8 травня, більшість регіонів України очікують дощі. Однак, вже 9 і 10 травня практично на всій території країни встановиться сонячна погода з невеликою хмарністю.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Так у суботу, 8 травня, дощі пройдуть у Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях, а також у Криму.

У Запорізькій області прогнозуються дощі з грозами. А на решті території країни сухо.

Середня температура повітря в країні +12... +15 градусів. Найтепліше на Сході й Півдні, де температура повітря прогріється до +17... +22 градусів.

Прогноз погоди на 8 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

У неділю, 9 травня, дощі з грозами, за прогнозами синоптиків, будуть тільки в Харківській, Луганській і Донецькій областях. На решті території України сухо і малохмарно.

При цьому в неділю значно похолодає, стовпчики термометрів опустяться до +12... +15 градусів. Лише в деяких західних регіонах температура буде вище +16 градусів.

Прогноз погоди на 9 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

У понеділок, 10 травня, в Харківській, Луганській і Донецькій областях продовжать лити дощі з грозами. У той час як на решті території країни потеплішає. Дуже хороша погода встановиться в західних і деяких центральних областях.

Прогноз погоди на 10 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Також в Укргідрометцентрі попередили, що в суботу, 8 травня, в Україні очікуються сильні пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпеки, жовтий). А в більшості районів Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Луганської й Донецької областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Раніше "Нyser" писав про те, що фахівець розповіла українцям, як врятуватися від укусів небезпечних комах влітку.

Також наш портал повідомляв, експерти розповіли, коли в травні будуть сильні магнітні бурі.

Нагадуємо, експерти вважають, що у 2021 році погода в Україні іноді буде екстремальною.