В Києві очікуються масові протести 12 травня.

Уточнюється, що на них збираються з'їхатися шахтарі з усієї України, а все тому що заборгованість по їх зарплатам досягла в загальній сумі вже 2 мільярди гривень. З цієї нагоди вони і запланували безстрокову акцію протесту, щоб домогтися від уряду підвищення зарплати і погашення боргу з оплати праці. Про це пише "УНІАН".


Відповідну заяву зробив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на нараді з новим міністром енергетики Германом Галущенко. За його словами, шахтарі приїдуть до столиці на невизначений час. Тобто пробудуть у місті до тих пір, поки їхні вимоги не будуть виконані.

Зокрема, як і було вищезгадано, вони хочуть домогтися погашення заборгованості із заробітної плати, підвищення заробітної плати гірничоробочих, а також зміни трудового законодавства.


Варто відзначити, що влаштуватися шахтарі планують під Офісом президента, біля Кабміну, щоб підняти і вирішити всі перераховані вище питання. Адже незрозуміло, як виживати в умовах, що склалися, шахтарським містам і сім'ям.

До всього іншого голова профспілки акцентував увагу на тому, що шахтарські протести будуть проходити в різному форматі, а головне не тільки в Києві, а й на регіональному рівні. Волинець не виключає навіть ймовірність проведення акцій протестів під землею в шахтах.

Раніше "Hyser" писав про те, що були озвучені країни, де українцям готові платити зараз найбільше.

Також наш портал повідомляв, що в уряді вже розповіли, коли і наскільки зростуть зарплати в українців.

Нагадуємо, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна спантеличила заявою про пенсії і зарплати в Україні.