В Україну виявили цілу партію небезпечного посуду з Китаю.

Зокрема, мова йде про каструлі De Luxe, в яких знайшли міграцію кадмію і свинцю. Відповідні дані вирахувала система швидкого оповіщення для харчових продуктів і кормів RASFF 27 квітня 2021 року, про що повідала Держпродспоживслужба. Про це пише "UBR.ua".


Відома, що весь цей посуд з Китаю спочатку потрапив до Німеччини, а звідки був вже направлений в Україну. Зрештою згадані каструлі з вмістом шкідливих речовин отримала фірма "ПДЛ" (Київ).

Однак згідно з українським законодавством, всю партію цього посуду повинні тепер вилучити та/або відкликати у зв'язку з невідповідністю санітарних норм. Тим більше, що було офіційно встановлено, що ці китайські каструлі можуть мати шкідливий вплив на здоров'я людини. Зрозуміло, є всі документи, що підтверджують це.

у каструлях De Luxe виявили міграцію кадмію і свинцю, фото: YouTube

У сформованій ситуації оператори ринку просто зобов'язані були письмово проінформувати компетентний орган про виявлені невідповідності і вжиті заходи. У свою чергу споживачів просять бути уважними і повідомляти службі в разі виявлення каструль De Luxe на прилавках магазинів.

До слова, варто відзначити, що не так давно Держпродспоживслужба запустила роботу чат-бота, але поки тільки в тестовому режимі. Завдяки цьому нововведенню, українці тепер можуть поскаржитися на порушення їхніх прав у кілька кліків. Це швидше і простіше, ніж відправляти листи або втрачати час в чергах на прийом.

Раніше "Hyser" писав про те, що медики закликають не пити вчорашній чай, оскільки це може бути небезпечно для здоров'я.

Також наш портал повідомляв, що лікарі назвали найнебезпечніші знежирені продукти.

Нагадуємо, що медики розповіли, чим можуть бути небезпечні звичайні макарони з сосисками.