Українців попередили про насування шторму з грозами і зливами.

Якщо вірити прогнозу синоптиків, то погода в країні істотно погіршиться на вихідних. Так, в деяких регіонах очікуються штормовий вітер, грози і зливи. Уточнюється, що похолодання спричинить за собою новий атмосферний фронт, що підтверджують дані Українського гідрометцентру.


Зокрема, 8 травня грози і зливи будуть спостерігатися в південних, східних, північних і частково центральних областях України. Обійдуть стороною опади лише захід країни, де збережеться суха і ясна погода, як і у Вінницькій, Київській та Житомирській областях.

Температура повітря в західному і північному регіонах вдень прогнозується в межах + 9 ... +13 градусів, а трохи вище температура буде в центрі – до +14. У той же час найсприятливіші погодні умови очікуються в східних і південних областях, де синоптики обіцяють до +22 градусів.


9 травня теж синоптики обіцяють дощі в Харківській, Луганській та Донецькій областях, а вночі опади також прогнозуються на півдні країни. При цьому вітер буде відчуватися північно-західний, зі швидкістю 7-12 м/с. Власне, саме він спричинить за собою істотне похолодання по всій території України.

Так, наприклад, в східних і південних областях, де температура повітря опуститься до +11...+16 градусів в денний час доби. Правда на заході повітря прогріється аж до +17 градусів. З цього всього слід зробити висновки, що в ці вихідні в більшості регіонів України видадуться не надто сприятливі погодні умови для прогулянок.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні було оголошено штормове попередження в деяких регіонах.

Також наш портал повідомляв, що потужні дощі і холод змусять українців кутатися в ковдри.

Нагадуємо, що синоптики розповіли про аномальну погоду в Україні на найближчий тиждень.