З'явилася нова інформація щодо продажу "ПриватБанку".

Уточнюється, що державний "ПриватБанк" виставлять на продаж відразу після закінчення кризи, яка була викликана пандемією коронавірусу. Цим питанням займатиметься Національний банк України (НБУ), пише "hromadske".


У НБУ уточнили, що держава приступить до підготовки виходу з капіталу банків тоді, коли буде спостерігатися зростання реального ВВП України протягом двох кварталів поспіль. Також Нацбанк розповів, якими бачать своїх потенційних інвесторів.

Відзначається, що у них обов'язково повинна бути бездоганна ділова репутація, задовільний фінансовий/майновий стан і прозора структура власності.

Нацбанк озвучив вимоги до потенційних інвесторів Приватбанку і вони досить завищені, фото: Громадське

До слова, про те, що "ПриватБанк" буде виставлений на продаж, глава НБУ Кирило Шевченко повідомив у квітні. Це стало величезною несподіванкою для українців. У НБУ пояснили, що приватизація "ПриватБанку", якому належить 20% українського банківського ринку, повинна залучити престижних міжнародних інвесторів, зокрема з США і Євросоюзу.

"ПриватБанк" є найбільшим комерційним банком в Україні з історією. Націоналізований він був 19 грудня 2016 року. До цього банк перебував у власності бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

За даними Міністерства фінансів, у 2020 році "ПриватБанк" заробив у загальній сумі 25,3 млрд грн – 61,3% прибутку всієї банківської системи України. Однак у першому кварталі 2021 року прибуток банку впав у чотири рази, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, чому зберігати гроші в українських банках стало вигідніше.

Також наш портал повідомляв, що "ПриватБанк" дарує гроші і вже відомо, як їх можна отримати.

Нагадуємо, що "ПриватБанк" попередив українців про важливі зміни.