Українці можуть отримати безкоштовну стоматологічну допомогу.

Виявляється, що українці можуть отримати безкоштовну стоматологічну допомогу. У 2021 році така допомога навіть виділена в окрему графу. Національна служба здоров'я України уклала договори з понад 1400 медичними закладами. Вони отримали за контрактом зі за стоматологічний пакет НСЗУ понад 7,3 млрд грн.

Крім того істотно розширено список тих послуг, які можуть отримати українці безкоштовно. Про це варто заздалегідь знати, щоб вільно скористатися своїми правами.

Допомога буде зібрана в Безкоштовний пакет медичних послуг, який буде покривати:

  • ургентну стоматологічну допомогу дорослим і дітям;
  • проведення інструментальних досліджень в рамках ургентної стоматологічної допомоги;
  • планову стоматологічну допомогу, крім ортодонтичних процедур і протезування
  • планове лікування при пульпіті, переломі зуба, невралгії трійчастого нерва, хімічного опік слизової рота, слинно-кам'яну хворобу, карбункул і фурункул, травми м'яких тканин щелепно-лицевої ділянки.
  • планову дитячу стоматологію

Безкоштовно повинен проходити Первинний огляд. Також ніхто нічого не повинен платити за знеболююче. Безкоштовним також буде проведення обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей до 6 років.

Дитяча стоматологія буде практично повністю безкоштовною. Про це варто пам'ятати батькам, щоб не переплачувати гроші зайвий раз. До того ж лікування у стоматолога завжди було дуже дорогим. Особливо, що стосується приватних клінік. Тому важливо знати, що тепер можна буде скористатися і безкоштовними послугами цих лікарів.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про те, що в травні буде дуже багато магнітних бур.

Також писали, що названі продукти харчування, від яких варто відмовитися раз і назавжди.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, як правильно приймати парацетомол.