Ще одній категорії населення хочуть повернути доплата.

Представники Партії" Слуга народу " вирішили кардинально змінити наявне законодавство, яке стосується соціальної допомоги чорнобильцям. Йдеться про відновлення в повному обсязі державних гарантій і пільг для постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, яких вони були позбавлені 6 років тому.

Відзначимо, що в уряді раніше говорили про те, що доплати будуть міняти. Крім того йде активне підвищення пенсій. Нагадаємо, що цього року пенсії будуть збільшені ще два рази. Перше підвищення відбудеться вже в липні місяці. А друге - у грудні. Таким чином, таке підвищення торкнеться практично всіх категорій населення.

Що стосується чорнобильців, то їм нададуть не тільки матеріальну підтримку, а й путівки в санаторії. Адже багато хто скаржиться на здоров'я. Доведено, що отримане опромінення в Чорнобилі призвело до багатьох захворювань. Тому таким людям потрібно уважно стежити за станом свого здоров'я.

Також допомога стосуватиметься і дітей чорнобильців. Дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також супроводжуючим їх особам надавати безкоштовний проїзд у будь-яких видах транспорту (крім таксі) з метою дістатися до місця лікування (реабілітації, оздоровлення).

Тим людям, які продовжують з певних причин проживати на території з високим радіаційним фоном повинні будуть виплачувати додаткове матеріальне забезпечення. Поки не ясно, скільки воно буде складати.

Громадянам, які працюють на територіях радіоактивного забруднення, виплачуватимуть доплату до заробітку в розмірі від 1 до 3 мінімальних зарплат.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, хто може претендувати на дешеве пільгове житло.

Також писали, що українців вже попередили, що їм можуть зменшити пенсії, кого торкнеться в першу чергу.

Нагадаємо, що українця змусили в примусовому порядку заплатити борг по аліментах.