Леонід Кравчук вважає, що відносини України і Росії ще можна відновити

Перший президент України й глава Тристоронньої контактної групи по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що колишні відносини між Україною і Росією можуть бути відновлені. Основною умовою для цього є розв'язання питання Донбасу на користь України. Таку заяву він зробив під час спілкування з журналістами видання ura.news.

Леонід Кравчук заявив, що вирішення ситуації на Донбасі це тільки питання часу. Він зазначив, що якщо Україна стане членом НАТО, то це серйозно змінить розклад сил. За його словами Росія повинна піти зі Сходу України і дати нашій країні бути незалежною державою. При цьому перший президент зазначив, що Кремль повинен відступити без будь-яких силових методів, так як Україна не підтримує такий підхід.

"Росія змушена буде без силових якихось методів, ми категорично проти силових методів, піти з Донбасу і дати Україні можливість бути самостійною, незалежною державою. Можна буде тоді налагодити двосторонні відносини", - сказав Леонід Кравчук.

Леонід Кравчук підкреслив, що війна несе тільки руйнування і смерть тому потрібно жити по-іншому. Він зазначив, що як в Україні, так і в Росії є внутрішні проблеми на яких варто зосередитися владі, а не вести війни. Перший президент додав, що обидві країни мають багато ресурсів, в тому числі і людські. По обидва боки є талановиті фахівці, які готові розвивати свою державу. Кравчук додав, що після відновлення колишніх кордонів Україна і Росія можуть повернутися до колишніх відносин і замість війни займатися торгівлею та обміном продуктами, виробами.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко заявив, що якщо Росія зважиться на повномасштабний напад на Україну, то бажання воювати довго не протримається.

Також наш портал інформував, що Леонід Кравчук заявив, що Путіна можна взяти за "хворе" місце.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський дав потужну відповідь Кремлю.