Олександр Лукашенко підписав документ, який визначає, кому переходить влада в разі його загибелі

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко озвучив план передачі влади. Так, у разі його загибелі повноваження глави держави будуть передані Радбезу. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Лукашенко.

Олександр Лукашенко підписав документ, яким визначив план передачі влади. Відзначається, що піти на такий крок його штовхнули нібито готувалися в країні замахи на нього і держпереворот. Так, підписаним документом передбачається, що в разі загибелі Лукашенка внаслідок замаху або інших насильницьких дій виконання обов'язків глави держави покладається на Раду Безпеки. Також підкреслюється, що рішення про проведення виборів глави держави буде приймати Радбез за участю губернаторів.

До слова, напередодні самопроголошений глава Білорусі назвав умову при якій готовий піти на перевибори. Так, Олександр Лукашенко заявив, що готовий провести перевибори, які від нього вимагають, однак піти на такий крок готовий тільки якщо і в США призначать дострокові вибори. За словами Лукашенка як тільки це станеться, він призначить перевибори в Білорусі. Свою позицію "лідер" Білорусі пояснив тим, що на його думку перемогу на останніх виборах повинен був здобути Дональд Трамп.

Також Олександр Лукашенко вважає, що Захід намагається чинити тиск на Білорусь, проте він не має наміру піддаватися і поступатися позиціями. "Президент" додав, що продовжить слідувати своїй політиці, для того, щоб "захистити" народ Білорусі від зовнішнього впливу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Олександр Лукашенко розповів, на чий бік готовий стати в разі повномасштабного нападу Росії на Україну.

Також наш портал інформував, що в Олександра Лукашенка знайшли сина з розумовою відсталістю, якого він приховував роками.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко розповів, як Україні вчинити з Росією.