Володимир Путін і Олександр Лукашенко обговорили вступ України до НАТО

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і глава Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. В ході діалогу сторони обговорили низку питань, зокрема плани України Про вступ до НАТО. Про це інформує портал БЕЛТА.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін тепло привітали один одного з Днем Перемоги, а потім обговорили графік спільних заходів, які плануються найближчим часом в Росії і Білорусі. Також вони обговорили ситуацію в зоні відповідальності ОДКБ.

Крім того, в ході діалогу сторони згадали і Україну, а саме прагнення сусідньої країни до вступу в НАТО.

Путін і Лукашенко обговорили внутрішню обстановку в своїх державах і домовилися про зустріч найближчим часом, для того, щоб обговорити наявні проблеми.

Варто нагадати, що напередодні самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко підписав документ, що визначає план передачі влади в разі його загибелі. Такий крок "президент" зробив через нібито підготовлюваний замах на нього. Так, документ передбачає повну передачу влади Раді безпеки на чолі з прем'єр-міністром.

Також раніше Олександр Лукашенко зробив заяву про готовність провести дострокові вибори президента в Білорусі. Він зазначив, що готовий переступити через себе і піти на такий крок, але тільки в одному випадку, якщо США також проведуть перевибори. "Президент" Білорусі заявив, що на його думку перемогу у виборах США повинен був здобути Дональд Трамп. Крім того, Лукашенко впевнений, що Захід намагається чинити тиск на Білорусь, проте він не має наміру поступатися позиціями.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Кремлі поділилися припущеннями хто міг намагатися влаштувати державний переворот в Білорусі.

Також наш портал інформував, що Олександр Лукашенко зізнався на чию сторону в разі повномасштабної війни України і Росії.

Нагадаємо, що пенсіонерка з Криму розповіла, як насправді живеться на півострові після окупації Росією.