Тарифи на електроенергію можуть піднятися до 3 гривень за кВт*год

Вже менш ніж через два місяці в Україні введуть нові умови постачання електричної енергії за умовами спецзобов'язань (ПСЗ) у зв'язку з чим ціни на електрику можуть змінитися. Так, ймовірно, що українцям доведеться замість 1,68 гривні за кВт*год платити 2,5 або навіть 3 гривні за кВт*год. про це інформує портал pmg.ua.

Тарифи на електроенергію в Україні можуть змінитися вже з 1 липня. Однак підвищення торкнеться не всіх громадян країни. Платити більше доведеться тим споживачам, які використовують багато електроенергії. Швидше за все, за новими тарифами платитимуть українці, які щомісяця вживають понад 300 кВт*год.

Передбачається, що кожен наступний кВт*год їм доведеться платити вже за новим тарифом. У той же час в уряді серйозно задумалися над тим, щоб повернути пільгові тарифи для громадян, які використовують менше ніж 100 кВт*год на місяць.

Глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко заявив, що якщо людина споживає багато електроенергії значить у нього великий будинок і багато техніки і він здатний платити 2,5 гривні. Точно такої ж думки зараз уряд, зазначає Попенко. За його словами спочатку в уряді хотіли підвищити тарифи для тих, хто споживає понад 300 кВт*год, проте пізніше зупинилися на 500 кВт*год і вже з 1 липня почнуть діяти нові ціни.

Експерт вважає, що в Україні слід ввести чотири різні тарифи на електроенергію. Так, наприклад, ті хто споживає менше ніж 100 кВт*год повинні платити 90 копійок, ті хто від 100 до 500 кВт*год - 1,68 гривні, а ті хто від 500 до 1000 кВт*год - 2,5 гривні. Громадяни, які щомісяця споживають понад 1000 кВт*год повинні платити більше 3 гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти розповіли, чого чекати від ціни на блакитне паливо влітку.

Також наш портал повідомляв, що українцям затвердили новий тариф на електроенергію.

Нагадаємо, що в уряді готують законопроєкт, який дозволить українцям змінювати прописку онлайн.