Синоптики попередили про те, що в Україну повертаються нічні заморозки, в той самий час вдень температура повітря буде практично літньою. Температура повітря різко підвищиться 12 травня.

Так у коментарі виданню Obozrevatel провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило повідомив, що в понеділок, 10 травня, на більшій території країни буде зберегтися прохолодна погода, а вночі будуть заморозки й в повітрі й на ґрунті. Вдень же в країні потеплішає до +23 градусів.

Вже з середи, 12 травня, варто чекати потепління, температура повітря буде практично літньою - +22... +27 градусів.

"Коливання температур залежатиме від регіонів України, але в цілому погода буде стабільною практично літньою", — сказав Роман Мурмило.

У свою чергу синоптик Наталка Діденко на особистій сторінці в Facebook, повідомила, що вночі 10 травня були заморозки на ґрунті, а вдень у понеділок очікується тепло до +23 градусів.

За словами фахівця, заморозки до -4 градусів можливі в Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, місцями Київській, Житомирській областях. На ґрунті заморозки очікуються також на півночі України, в більшості центру, дійде до сходу і місцями на півдні.

У західних областях ймовірність заморозків вночі найменша. Вони зникнуть у вівторок і середу, зазначила синоптик.

Пізніше Наталка Діденко розповіла, що у вівторок, 11 травня, буде приємна сонячна погода, а заморозки повинні відступити.

"Завтра буде багато сонця і, відповідно, погода обіцяє бути сухою. Але українські метеоумови цієї весни весь час прагнуть бути неординарними", — зазначила синоптик.

До середи, за її словами, знову похолодає, а в п'ятницю підуть дощі.

Водночас, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, вдень 10 травня на Лівобережжі пориви північно-західного вітру 15-20 м/с (1 рівень небезпеки, жовтий).

В південний, східний, більшості центральних, західний, Житомирський і Чернігівський областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У східних, центральних і південних областях у вівторок, 11 травня очікуються дощі з грозами. Однак нічних заморозків в країні не буде. У середу, 12 травня, дощі пройдуть практично по всій Україні, крім заходу, місцями з грозами. 13 і 14 травня також дощі.

Прогноз погоди на 11 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Прогноз погоди на 12 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Скріншот з Укргідрометцентру

Раніше "Нyser" писав про те, що Карпати щедро засипало снігом у травні, в мережі показали фото.

Також наш портал повідомляв, експерти вважають, що у 2021 році погода в Україні іноді буде екстремальною.

Нагадуємо, експерти розповіли, коли в травні будуть сильні магнітні бурі.