Синоптики оголосили штормове попередження

Останній місяць весни в самому розпалі, але погода не припиняє випробовувати українців і день за днем показує свій норовистий характер. У понеділок, 10 травня синоптики попередили про чергове погіршення погодних умов. Про це інформує Український гідрометцентр.

Синоптики попередили жителів лівобережної частини країни про різке погіршення погоди, там очікуються сильні пориви вітру до 15-20 метрів в секунду. У регіонах оголошено штормове попередження.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Однак це зовсім не єдиний "сюрприз", який піднесе погода 10 травня. Так, у більшості центральних, західних, південних, східних, а також Чернігівській та Житомирській областях оголошений надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Рятувальники настійно закликають не розпалювати вогонь поблизу лісів, а також не палити сухостій. Адже досить навіть невеликої іскри, щоб знищити величезну площу насаджень разом з усіма мешканцями, зокрема велика небезпека існує і для самих людей.

Крім того, у зв'язку з відлигою на високогір'ї східної частини Закарпатської області та Івано-Франківської області оголошена значна сніголавинна небезпека, яка спостерігатиметься 10-11 травня. Рятувальники рекомендують утриматися в цей період від походів в гори, щоб уникнути надзвичайних подій.

Варто нагадати, що напередодні в ніч на 8 травня Карпати щедро засипало снігом. Ранок 8 травня на горі Піп Іван Чорногірський більше нагадував зиму, ніж кінець весни. Стовпчики термометрів опустилися до 3 градусів нижче нуля, а всього за ніч випало близько 20 сантиметрів снігу. Станом на ранок наступного дня на горі вже не було опадів, але стовпчики термометрів як і раніше показували -3 градуси.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про різке погіршення погодних умов.

Також наш портал інформував, що синоптики попередили українців про аномальну погоду на найближчий тиждень.

Нагадаємо, що синоптики дали детальний прогноз погоди в Україні на проводи.