У Мінцифри планують оновити додаток "Дія" і додати нову корисну функцію

Завдяки активній диджитализації держави українці вже можуть скористатися низкою онлайн-послуг, не встаючи з улюбленого дивана. Однак незабаром громадяни отримають ще більше можливостей, оскільки в Мінцифри планують розширити функціонал мобільного додатку "Дія". Які нововведення чекають українців у найближчому майбутньому розповів голова з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік в ефірі каналу "Україна 24".

Чиновник зазначив, що в планах Міністерства доповнити мобільний додаток можливістю створення статичного QR-коду, який дозволить передавати копії документів. Технологією можна буде скористатися у всіх установах і місцях, де немає можливості налагодити технічну інтеграцію для зчитування QR-коду або штрих-код для перевірки документів.

За словами Баніка будь-який магазин або інший невеликий бізнес, який має право взяти копію документа, зможе надрукувати у себе єдиний QR-код, який буде запитом. Потім людина відкриває "Дію", в додатку є функція сканера, і скориставшись нею відразу надходить повідомлення, що ця установа запитує копію документів. Документи можна відразу відправити на є-мейл.

Чиновник зазначив, що одним з місць, де можна буде відчути всі переваги технології будуть ЦНАПи, додавши, що таким чином отримувати документи громадян буде набагато зручніше. Також нова функція додатка може стати в нагоді для громадян, які користуються послугами туристичних фірм або навіть при вступі до вищих навчальних закладів.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українським пенсіонерам розповіли, як подавати заявки на автоматичне призначення пенсійних виплат.

Також наш портал інформував, що до парламенту подали законопроєкт, який дозволить українцям отримувати послуги з реєстрації прописки онлайн.

Нагадаємо, що в Україні створять "суд у смартфоні", що являє собою новація.