З картки Приватбанку у пенсіонерки щодня списували по 150-1000 гривень

Приватбанк є одним з найбільших банків країни, послугами якого користуються багато українців, в тому числі і пенсіонери. Так, нещодавно в мережі розгорівся скандал щодо того, що з карти пенсіонерки щодня списувалися великі суми грошей нібито за онлайн-ігри. Але при цьому клієнта не давала ніякої згоди на списання коштів і навіть користується кнопковим телефоном без можливості виходу в інтернет. Про це написала журналістка Лілія Рагуцька на своїй сторінці в Facebook

Жінка звернулася до співробітників ПриватБанку з проханням пояснити яким чином з картки її матері-пенсіонерки щодня списувалися кошти в розмірі від 150 до 1 тисячі гривень. У виписках зазначено, що кошти йшли на "розваги" від невідомих компаній. Журналістка зазначила, що зникати гроші почали з квітня і поцікавилася як можливе проведення транзакцій без жодного запиту на проведення цих операцій.

За словами жінки йому мама виявила пропажу грошей тільки коли не змогла розрахуватися карткою в аптеці, оскільки на ній було вже недостатньо коштів. При цьому журналістка зазначила, що до карти матері не було доступу у сторонніх осіб, а пін-код знала тільки сама пенсіонерка і її дочка. Тим більше постраждала користується кнопковим телефоном, функціонал якого не дозволяє виходити в інтернет, тому випадково встановити гру і дозволити списання коштів жінка ніяк не могла.

Жінка звернулася до співробітників фінустанови з проханням роз'яснити яким чином гроші списувалися з картки без попереднього підтвердження і хто поверне вкрадене.

Раніше портал Hyser повідомляв, що ПриватБанк попередив клієнтів про важливі зміни з 1 червня 2021 року.

Також наш портал інформував, що експерти розповіли, які зміни чекають клієнтів після приватизації "Ощадбанку".

Нагадаємо, що експерт розповів, чи зміниться рівень доходів українців у поточному році.