У ПФУ зробили заяву про фінансування пенсій за травень

Пенсійний фонд сповістив українців про фінансування пенсійних виплат за травень. Чи будуть затримки по виплатах в цьому місяці, йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

У п'ятницю, 7 квітня Пенсійний фонд направив на виплати пенсій ще 2,4 мільярда гривень. При цьому наголошується, що фінансування пенсій триває згідно заздалегідь затвердженому графіку, тому українським пенсіонерам нема про що турбуватися всі належні виплати будуть виплачені без затримок.

Також Пенсійний фонд поінформував, що загальна сума фінансування пенсій за травень становить 15,9 мільярда гривень.

До слова, напередодні українцям розповіли, в яких випадках Пенсійний фонд може припинити виплату пенсій, причому на законних підставах. Так, періодично органи влади проводять верифікацію одержувачів соцвиплат, зокрема і пенсіонерів. Залишитися без пенсії можна в разі помилки в прізвищі або якщо пенсія була призначена за фальшивими документами. Також зупинити виплати можуть пенсіонерам, які перебували закордоном або протягом пів року не отримували пенсію. Плюс до всього позбавити пенсії можуть переселенців, які змінили місце проживання.

Наприклад, при виїзді в іншу країну це фіксується міграційною службою. І якщо людина залишає Україну на тривалий період, то інформацію про його виїзд можуть передати в Мінфін, після чого вона потрапить до Пенсійного фонду, який в свою чергу може зупинити виплати. Згідно з українським законодавством виплата пенсії припиняється на весь період перебування пенсіонера закордоном.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Верховній Раді планують збільшити розмір мінімальної пенсії відразу у два рази.

Також наш портал інформував, що глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна заявила, що в Україні дуже великий розрив між зарплатами й пенсіями і він продовжує збільшуватися.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам почнуть масово урізати пенсії.