Експерти розповіли про зниження ціни на гречані крупи в квітні в середньому на 0,4%.

Таким чином, станом на 30 квітня вартість гречки склала 40,06 грн / кг. Крупа стала дешевшою за рахунок програми держпідтримки аграріїв для активізації виробництва гречки. Про це пише "Економічна правда".

українцям розповіли про дефіцит гречки, фото: 24 канал

Зокрема, мова йде про те, що аграріям були надані дотації в розмірі 3500 грн на 1 га посівів гречки, щоб була можливість охопити відразу якомога більше га.

У зв'язку з цим, не повинні виникнути додаткові проблеми на ринку гречки через тимчасову відмову Росії експортувати цю продукцію в Україну. Так що не варто поспішати скуповувати гречку, оскільки прес-службі Мінекономіки запевняють, що продукції вистачить для повного забезпечення внутрішнього попиту.

експерти запевняють, що гречки вистачить для повного забезпечення нею українців, фото: РБК-Україна

Станом на 1 травня 2021 року Україна вже експортувала 0,6 тис. тонн зерна гречки та імпортувала 31,3 тис. тонн (зокрема, РФ - 18,9 тис. тонн, Казахстану-9 тис. тонн, Білорусі - 3,4 тис . тонна). Крім того, було імпортовано 19 тис.тонн зерна злаків, з яких гречана крупа становить близько 15 тис. тонн. Все підрахувавши, експерти відзначили, що дефіциту гречки в Україні не очікується, оскільки загалом було імпортовано 46 тис.тонн цієї крупи.

До слова, що примітно, гречка дійсно дуже популярний продукт на українському ринку і завжди мала великий попит.

Раніше "Hyser" писав про те, що українські магазини масово напихають людей фальсифікатом м'яса, тому варто звертати особливу увагу на те, що купаєте.

Також наш портал повідомляв, що експерти анонсували стрибок цін на найбільш ходові продукти харчування.

Нагадуємо, що українцям розповіли, що буде з вартістю літніх овочів і фруктів.