У Чернігівській області були зафіксовані випадки отруєння рибою.

Зокрема, три місцеві жителі були госпіталізовані з діагнозом ботулізм, який був викликаний вживанням в'яленої риби. Відповідною інформацією з цього приводу поділився Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України, пишуть "Українські Новини".


Примітно, що люди, які отруїлися, незнайомі і ніяк не пов'язані між собою. Йдеться про 34-річного жителя Чернігова, 38-річну та 67-річного жителя Чернігівської області, які з отруєнням рибою опинилися в різних лікарнях Чернігова.

Варто відзначити, що тільки за цей рік на ботулізм захворіло 7 осіб. У зв'язку з цим, фахівці вирішили попередити українців про те, що вживання в'яленої риби може бути небезпечним для здоров'я. Особливо варто відмовитися риби, з якої попередньо не видалили всі нутрощі, або яку виготовили з порушенням технології.

експерти рекомендують відмовитися від певного виду риби, фото: YouTube

До слова, заразитися ботулізмом можна не тільки при вживанні такої риби, але і продуктів, що містять ботулотоксини. Це важке отруєння супроводжується погіршенням зору, сильною спрагою. Також при цьому слизові сильно сохнуть і стає важко ковтати.

Примітно, що всі перераховані вище симптоми проявляються поступово, тому спочатку здається, що хвороба несерйозна. Але, краще перестрахуватися в разі погіршення самопочуття і звернутися за допомогою до лікаря.

Раніше "Hyser" писав про те, що в "АТБ" знайшли небезпечне для здоров'я печиво, від покупки якого явно варто утриматися.

Також наш портал повідомляв, що українські магазини масово напихають людей фальсифікатом м'яса, тому купуючи його варто звертати увагу на деякі ознаки якості.

Нагадуємо, що в Україні завезли небезпечний посуд з Китаю, але тому було прийнято рішення відкликати всі партії.