Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав приблизну дату завершення боротьби з коронавірусом.

За його словами, цей процес затягнеться ще на рік незважаючи на те, що українці і так прожили рік з COVID. Шмигаль впевнений, що потрібен час на завершення боротьби з китайським вірусом, оскільки з'явилися нові дані про його мутації. Про це пише "РБК-Україна".


Конкретно ці мутації вірусу і турбують всі країни. Єдиним виходом з усієї цієї ситуації чиновник бачить масову вакцинацію проти коронавірусу. Саме тому Шмигаль зазначив, що до кінця цього року уряд планує вакцинувати більшість дорослого населення України.

Якщо це вийде зробити, то вже наступного року процес вакцинації українського населення буде завершено на 70 і більше відсотків дорослого населення, що дозволить почати формувати колективний імунітет.

Шмигаль розповів, чому важливо вирішити питання з вакцинацією в країні, фото: Українська правда

До слова, до цього президент Володимир Зеленський говорив про те, що більшість українців має бути вакциновано вже до Дня незалежності. Шмигаль визнав, що дійсно є такі амбітні плани, щоб мати можливість запросити гостей на це свято.

Вже певні кроки в цьому напрямку зроблено, а саме були підписані контракти на поставку вакцин. Варто відзначити, що дати поставок свідчать про те, що досить велику кількість людей дійсно можна буде провакцинувати до Дня незалежності. Правда, все-таки істотна кількість поставок вакцин очікується в IV кварталі.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі регіони, де ситуація з коронавірусом залишається критичною.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо про нові епіцентри ковіда в Україні.

Нагадуємо, що Україна до кінця року винайде свою вакцину від коронавірусу.