Володимир Зеленський розповів, за якої умови може початися нова світова війна

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що якщо Російська Федерація піде на ескалацію конфлікту, то не виключається початок нової світової війни. Таку заяву гарант зробив під час форуму "Україна 30", присвяченому питанням безпеки.

Володимир Зеленський заявив, що ні Україна, ні Росія не готові до повномасштабної війни, однак якщо країна-агресор піде шляхом загострення конфлікту, то може початися світова війна.

"Я думаю, що ніхто не готовий зовсім (до повномасштабної війни-ред.). Я вважаю, що Росія не може на це піти. Якщо це станеться, я вважаю, що це може бути світова війна", - сказав Володимир Зеленський.

Варто відзначити, що напередодні перший президент країни Леонід Кравчук заявив, що відносини України і Росії ще можна "врятувати". Однією з головних умов для відновлення відносин експрезидент назвав відновлення колишніх кордонів України і завершення конфлікту на Донбасі.

За словами Кравчука вирішення питання по Донбасу це тільки питання часу, адже якщо Україна стане членом НАТО, то розклад сил кардинально зміниться. Однак він упевнений, що Росія повинна піти зі Сходу нашої країни без силових методів і дати можливість Україні бути незалежною державою.

Леонід Кравчук підкреслив, що війна несе тільки руйнування і смерть, тому варто припинити це і жити по-іншому. Він зазначив, що і в Україні, і в Росії достатньо внутрішніх проблем, які потребують вирішення і на яких слід зосередиться владі замість війни. За словами Кравчука після відновлення миру Україна і Росія можуть відновити дружні відносини, в рамках яких вести обмін товарами і займатися торгівлею.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський виступив з потужним закликом до ЄС.

Також наш портал інформував, що Леонід Кравчук розповів, як Україна може обійти главу Кремля в переговорах по Донбасу.

Нагадаємо, що стали відомі плани Володимира Путіна з приводу України.