Колишній радник Путіна назвав українське місто в якому РФ може влаштувати провокації

Росія продовжує вести гібридну війну проти України, і Одеса може стати наступною точкою для провокацій з боку агресора. Таку заяву зробив президент Інституту економічного аналізу, ексрадник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов в ефірі програми "Час Голованова" на телеканалі "Україна 24".
Андрій Ілларіонов заявив, що Одеса є одним з пунктів, яким Росія може скористатися для нагнітання напруженості проти України.

"Те, що відбувалося в ці дні в Одесі, змусило в черговий раз згадати про те, що Одеса є одним з пунктів, які можуть бути використані в якості приводу для нагнітання напруженості проти України", - заявив він.

Аналітик згадав події 2014 року, коли 2 травня в Одесі група сепаратистів спровокувала масові заворушення, в результаті яких сталася пожежа в Будинку профспілок і загинули десятки людей.
Ілларіонов заявив, що 5 травня цього року, через 7 років після трагічних подій в Раді Безпеки ООН посол Росії зібрав спецконференцію для обговорення нібито гуманітарної кризи пов'язаної з подіями 2014 року і тим, що відбувається зараз. Колишній радник Путіна зазначив, що брали участь у цьому форумі ті самі особи, які стали організаторами звірячих вбивств 7 років тому.
Тим часом глава держави Володимир Зеленський заявив, що в разі загострення конфлікту з Росією може початися нова світова війна. Гарант зазначив, що обидві сторони не готові до такого розвитку подій, однак якщо Російська Федерація зважиться піти в наступ, то масштабної війни не уникнути.