На більш ніж десятці маршрутів Києва піднялася вартість проїзду

З самого початку карантин, пов'язаного з пандемією коронавірусу перевізники заявляли про те, що вони змушені підвищити вартість проїзду в громадському транспорті, і побачити це зростання цін можна саме зараз — у столиці вартість проїзду підвищилася до 10 гривень. Про це повідомляє iнформаційний портал "КОММЕНТАРИИ.UA".

Голова профільної асоціації перевізників ігор Моїсеєнко заявив, що вже на 15 автобусних маршрутах Києва проїзд у маршрутних таксі подорожчав до 10 гривень. Вартість проїзду підвищилася ще в квітні, а рішення про це прийняли ще до початку локдауну. Варто відзначити, що дорожче проїзд обійдеться на порівняно невеликій кількості маршрутів, враховуючи, що сьогодні їх у Києві 150.

Моїсеєнко зазначив, що коли в Києві встановили жорсткий локдаун, приватні перевізники почали терпіти серйозні збитки, тому зараз, коли обмеження послабилися, вони хочуть перевірити, чи відновився пасажиропотік. Незабаром приватні перевізники зберуться для того, щоб обговорити, яку ціну на проїзд встановлювати, особливо з урахуванням того, що зараз вони в критичній ситуації.

АСОЦІАЦІЯ ПЕРЕВІЗНИКІВ зверталася до влади міста з вимогою встановити фіксований тариф на проїзд у маршрутках, як це роблять у всіх країнах Європейського Союзу.

Зазначимо, що за відносно короткий строк Київський громадський транспорт зупиняв свою роботу два рази: у 2020 та 2021 роках. У ці періоди громадським транспортом могли користуватися тільки співробітники підприємств критичної інфраструктури за спеціальними дозволами.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, чи потрібні водіям скутерів техпаспорт і посвідчення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одна з областей України скоро вийде з "червоної" зони карантину.

Також "Hyser" писав, що з 2 травня в Україні почали діяти нові правила дорожнього руху.