Експерти розповіли про те, що незабаром можуть виникнути проблеми з оформленням субсидій.

Так, в Україні з 1 травня змінилися правила оформлення субсидій. І це може призвести до того, що не всі люди зможуть впоратися з новими нормами. До того ж, як вважають багато експертів, це напевно викличе у людей негативну реакцію.

Щоб не було проблем з їх оформленням, документи слід подавати вже зараз.

Про це в ефірі програми "Сьогодні ввечері" на телеканалі "Україна 24" розповів екс-міністр з питань ЖКГ, народний депутат від "Батьківщини" Олексій Кучеренко.

"Я раджу вже всім подавати на субсидії, оскільки вони будуть переглядатися для всіх, і якщо у вас виникнуть певні проблеми, то краще мати запас часу. Нові правила жорсткіші, дійсно скоротиться кількість субсидіантів, хочемо ми цього чи ні. Така постанова прийнята в квітні, вона почала працювати з 1 травня", - сказав екс-міністр.

До того ж українців вже попередили про те, що незабаром уряд незабаром почне активно перевіряти всіх тих людей, які подають документи на отримання допомоги від держави.

Адже в цьому секторі значно зросли випадки фальсифікації документів, що призводить до того, що ті люди, які дійсно потребують субсидії, не можуть її отримати. Якщо за людиною буде помічено порушення в отриманні матеріальної компенсації від держави, то він повинен буде всі гроші повернути назад.

Також було прийнято рішення посилити правила отримання субсидій. Це необхідно для того, щоб відсіяти людей, які просто хочуть заощадити за рахунок держави, але можуть і самі все оплатити.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли про те, як вони можуть забезпечити свою старість, пенсія тут ні при чому.

Також писали, що українцям розповіли нові правила отримання субсидій, все буде набагато складніше.

Нагадаємо, що деяким доведеться повертати свої гроші, кого це торкнеться.