На початку червня кілька провінцій Туреччини на узбережжі Чорного моря щедро засипало снігом

В Туреччині на початку червня випав сніг. Місцеві жителі й курортники дуже здивувалися такій "витівці" погоди. Про це повідомляє телеканал TRT.
Незважаючи на те, що календарне літо настало вже як кілька днів тому, але погода продовжує підносити сюрпризи не тільки українцям, а й жителям Туреччини. Так, у четвер 3 червня кілька провінцій Туреччини на узбережжі Чорного моря засипало снігом.
Літній сніг побачили жителі кількох високогірних сіл чорноморських провінцій Ардахан, Різе, Болу. Замело і знаменитий гірськолижний курорт на вулкані Ерджіес в провінції Кайсері в центрі Туреччини. Відзначається, що товщина снігового покриву в деяких місцях була більше 4 сантиметрів.

Сніг в Туреччині. Фото: Beyaz Gazete
Сніг в Туреччині. Фото: Beyaz Gazete

Сніг в Туреччині. Фото: Beyaz Gazete
Сніг в Туреччині. Фото: Beyaz Gazete

За словами місцевих жителів ще днем раніше спостерігалася хороша погода, але коли всі прокинулися то були здивовані: всю округу замело снігом.

Сніг в Туреччині. Фото: Beyaz Gazete
Сніг в Туреччині. Фото: Beyaz Gazete

До слова, з 1 червня Туреччина змінила правила в'їзду в країну для українських туристів. Кожен пасажир з України перед вильотом до Туреччини повинен здати ПЛР-тест. При цьому з моменту здачі тесту і до моменту прибуття в Туреччину має пройти не більше 72 годин. Також пасажири можуть використовувати експрес-тест на антиген коронавірусу, але його дія буде всього 48 годин. Від здачі тесту звільняються люди, які пройшли повний курс вакцинації і мають відповідний документ. Але при цьому після отримання останньої дози вакцини має пройти не менше двох тижнів.
Не здавати тест на коронавірус можуть і пасажири, які летять в інші країни з пересадкою в Туреччині і екіпажі повітряних суден.