Цими вихідними, 12-13 червня, погода в Україні буде теплою. Однак у багатьох областях продовжить йти дощ, місцями з грозами.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у себе на сторінці в Facebook. За її словами, дощі "візьмуть у полон" країну в неділю.

Так у суботу, 12 червня, по всій Україні буде тепло. Температура повітря протягом дня очікується +20...+24 градуси. Однак грозових опадів буде багато.

А вздовж смуги Чернігівщина - Київщина, Черкаська, Одеська області та Крим очікується багато сонця. Переважатиме суха погода.

У Києві в суботу буде сонячно - +21... +24 градусів.

У неділю, 13 червня, дощі з грозами охоплять практично всю територію країни.

"Тобто, їх стане більше. Виділити якусь суху масштабну ділянку - навряд чи. Візьміть це до уваги", – попередила синоптик.

У неділю у Вінницькій, Житомирській, Київській та західних областях очікується зниження температури повітря до +16... +20 градусів. На Півдні, Сході та в більшості центральних областей вдень очікується +20... +26 градусів.

У Києві в неділю пройде дощ з грозою. Температура повітря опуститься до +19 градусів.

Зазначимо, за прогнозом Укргідрометцентру, на вихідних дощова погода збережеться по всій Україні, в неділю на Заході та в центрі країни похолодає.

12 червня, температура у всіх областях буде відрізнятися незначно, в межах +22... +25 градусів.

Прогноз на 12 червня. Скріншот з Укргідрометцентру

13 червня, на заході України +16... +19, у Закарпатській області до +20. У Житомирській та Київській областях +17... +19, у Чернігівській +19... +21, у Вінницькій +20... +22, в Одеській +21... +23. В інших областях +22... +25.

Прогноз на 13 червня. Скріншот з Укргідрометцентру

Раніше "Нyser" писав про те, що жителі Західної України показали фантастичні фото після потужного граду.

Також наш портал повідомляв, експерт Світлана Краковська розповіла про глобальне потепління в усьому світі і як це відіб'ється на Україні.

Нагадуємо, українські синоптики та кліматологи передрікають дуже спекотне літо.