Експерти розповіли, яких вправ варто уникати, щоб не нашкодити серцю

Одним з факторів хорошого здоров'я є регулярні вправи, які покращують здоров'я серцево-судинної системи, проте деякі види навантажень не тільки не допомагають серцю, але і навпаки, можуть збільшити ризик серцевого нападу. Про це повідомляє Інформаційний портал "Голос.иа".

У Національній медичній бібліотеці США опублікували дослідження, яке вивчає наслідки екстремальних вправ на серце. Вправи високої інтенсивності хоч і тимчасово, але різко підвищують ризик зупинки серця або і зовсім вбити людей з серцевими захворюваннями.

Повідомляється, що екстремальні тренування пов'язані з декількома основними порушеннями роботи серцево-судинної системи. Крім того, наголошується, що регулярні екстремальні тренування і випробування витривалості можуть порушити ритм серцебиття і пошкодити серце. Особливо в цьому сенсі вразливі люди з генетичними факторами ризику.

В якості альтернативи небезпечним екстремальним тренуванням людям з ризиком серцевих захворювань експерти рекомендують вибирати більш помірні вправи, такі як ходьба, біг підтюпцем або плавання.

Нагадаємо, раніше експерти називали кашу, яка дозволяє знизити артеріальний тиск. Їй виявилася цільнозернова вівсянка. Її вживання серйозно зменшує систолічний артеріальний тиск — на 7,5 показників, а діастолічний тиск-на 5,5. Крім цього, вівсянка знижує ймовірність серцевих захворювань на 22 відсотки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли п'ять ознак раку щитовидної залози.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилися подробиці про те, як Михайло Шуфутинський переносить хворобу.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які популярні продукти викликають хронічні захворювання.