Трійця в 2021 році випадає на 20 червня, яка вважається державним святом.

Це свято християни відзначають три дні і традиційно - це 50-й день після Світлого Воскресіння Ісуса Христа, яке цього року українці відзначали 2 травня, пишуть "Факти".

Згідно з постановою українського уряду, якщо таке свято випадає в неділю, наступний день буде також вихідним.

Так як 20 червня - це неділя, то 21 в понеділок українці відпочиватимуть. Крім того, 27, 28 і 29 червня українці теж відпочиватимуть. Додатковий вихідний подарує українцям ще одне державне свято - День Конституції України.

У поточному році в церковному календарі 12 двунадесятих свят, три з яких залежать від дати Великодня – Вхід Господній в Єрусалим, Вознесіння і Трійця. Їх називають перехідними, оскільки щороку припадають на різні числа.

Нагадаємо, що цього року Україна відзначить 30 років з дня проголошення незалежності країни і на честь цього свята відбудеться святковий парад.

У 2021 році він триватиме три дні - з 22 по 24 серпня.

Паради військ пройдуть у Києві та Одесі. У Києві до заходу залучать авіацію ЗСУ та країн-партнерів.

Також буде організовано показ сучасних зразків озброєння і техніки сил безпеки і оборони. По Дніпру пропливе військова техніка.

Святкування завершаться артилерійським салютом на Трухановому острові.

Раніше Hyser писав про те, що зтало відомо, у скільки в цьому році обійдеться відпочинок в Одесі.

Також Hyser повідомляв, що на вихідних українців закликали бути обережними.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про можливість пом'якшення карантинних обмежень влітку, щоб українці могли нормально відпочити.