В Україні запустили схему переходу на електронні лікарняний листи, яка триватиме до 1 вересня поточного року.

Далі створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність як основи для Е-лікарняного стане обов'язковим для всіх медичних установ, пишуть "Українські новини".

У НСЗУ пояснили, що якщо в медзакладі інформаційна система пройшла тестування, то видавати паперові лікарняні вона більше не зможе, і повністю переходить на електронну форму.

"Перехід від паперових до електронних документів покращує якість надання сервісу для кожного громадянина. У випадку з медичними висновками про тимчасову непрацездатність та електронними лікарняними листами пацієнту тепер не доведеться виконувати зайву роботу - все відбувається автоматично. Це економить час і ресурс як пацієнта, так і лікаря", - йдеться в повідомленні НСЗУ.

В електронну медкарту лікар заносить всі дані про лікування і сам діагноз. На основі цих даних доктор створює медичний висновок про тимчасову непрацездатність, який підписує своїм електронним підписом. Після листок автоматично відправляється в електронний реєстр листків непрацездатності Пенсійного фонду. Діагноз в ньому вказуватися не буде, тільки період хвороби.

Як тільки висновок буде створено лікарем, пацієнт отримає на свій телефон повідомлення. Друге повідомлення прийде йому як тільки дані доповнить Пенсійний фонд і буде створений лікарняний. Це означатиме, що лист непрацездатності працівника буде оплачений.

Раніше Hyser писав про те, що лікарняних не буде: українців попередили-грошей не вистачає.

Також Hyser повідомляв, що українців сповістили про проїзд у транспорті по-новому.

Нагадаємо, що в Україні в черговий раз планують блокувати "незаконно" ввезені телефони, відключаючи їх від мереж мобільних операторів зв'язку.