В Україні може значно скоротитися кількість держслужбовців.

В Україні готується новий законопроект, який в першу чергу скоротить кількість держслужбовців, а по друге, тим хто залишиться, збільшить заробітні плати. Таким чином в уряді хочуть модернізувати всю систему державних службовців і вивести її на новий рівень. В такому випадку без скорочень ніяк не обійтися.

Проект матиме на меті виключити виплати надбавок посадовим особам за суб'єктивним принципом та підвищити престиж Держслужби.

Про це розповів на своїй сторінці прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Політик зазначив, що ефективність в роботі державних службовців повинна бути на першому місці. Тому Уряд ініціює зниження приблизно на 10% граничної чисельності державних службовців центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів.

"Паралельно готується законопроект щодо реформування системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. Це унеможливить виплати надбавок посадовим особам за суб'єктивним принципом і підвищить престиж Держслужби", - йдеться в повідомленні.

При цьому нова фінансова модель планується вводитися в Кабміні, Мінфіні, Мінцифрах і Національному агентстві України. Через деякий час така система оплати праці буде введена і в інших державних відомствах. Політики сподіваються на те, що ця реформа допоможе поліпшити наявну на сьогодні систему.

Так як в ній є реальні проблеми, які заважають багатьом нормально працювати. Тому щось міняти потрібно було вже давно, не відкладаючи в довгий ящик всі перетворення.

Раніше Hyser писав про те, що Зеленський пообіцяв українцям, що вони більше не побачать при владі Тимошенко.

Також писали, що депутат Верховної Ради прийшла на роботу у вельми дивному вигляді.

Нагадавши, як розважаються депутати під час сесійного засідання.