Українців попередили про те, що в Україні значно може зрости в ціні цукор.

Так, експерти попереджають, що незабаром ціна на цукор може сильно здивувати українців. Тому, якщо є така можливість, то краще їм закупитися заздалегідь. Тим більше, що вже не за горами початку сезону консервації, в який попит на цукор підвищується в рази.

Про очікувані зміни цінової політики на цукровий пісок в Україні розповів аналітик Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор" Назар Михайловін.

“З початку року вартість цукру у виробників зросла майже на 13% — з 18,70 до 21,30 грн/кг з ПДВ. Підвищення ціни в середньому відбулося на 2,6 грн, що, відповідно, відбилося і на кінцевій вартості товару в магазинах", —розповів Назар Михайловін.

В Україну також цукор ввозитися з-за кордону. З початку року на територію країни було завезено 100 тисяч тонн цукру, з них, близько 40 тисяч тонн цукор білого і 60 тисяч тонн склали поставки тростинного цукру-сирцю. Крім того найближчим часом очікуються ще поставки цукру, але все одно це не рятує ситуацію і тому подорожчання очікувати все таки варто.

Причиною підвищення цін на цукор в Україні стали несприятливі погодні умови 2020 року, що не тільки зменшило обсяги врожаїв цукрових буряків та її якість.

Також було зменшено площі посіву цукрових буряків. Всі ці фактори позначаються на ціні готового продукту не в кращу сторону. Тому поки ціна на цукор адекватна, краще зробити невелику закупівлю. Тим більше, якщо людина планує щось консервувати.

Імпортування цукру білого і цукру-сирцю дозволило зупинити стрімке подорожчання, середній цінник на солодкий продукт зупинився на рівні 21 - 21,70 грн/кг.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні з'явився фальсифікат сигарет.

Також писали, що експерти назвали овоч, який сильно злетів в ціні.

Нагадаємо, що українців попередили про значне подорожчання продуктів.