Потяги, на думку багатьох, вважаються найбезпечнішим транспортом у світі, адже на відміну від літаків вони не падають і юзом на зледенілих дорогах не йдуть. Ось тільки за статистикою, в залізничних аваріях гине людей набагато більше, ніж в авіаційних катастрофах. І це якщо не враховувати побутовий травматизм, який теж буває досить часто.

Так, зараз правоохоронці разом з керівництвом "Укрзалізниці" з'ясовують причини смерті пасажира в ніч з 11 на 12 червня. Відомо, що трагедія сталася в поїзді №358 Рахів-Київ в результаті падіння чоловіка з верхньої полиці. Про це в суботу 12 червня повідомили в пресслужбі "Укрзалізниці".

Попередньо відомо, що близько третьої ночі один з пасажирів впав з верхньої полиці. За інформацією від провідника поїзда, після того, що сталося з чоловіком було все в порядку ще кілька годин, а вранці йому стало гірше.

Поїзна бригада викликала швидку медичну допомогу на найближчу станцію по шляху прямування-Фастів. Коли на найближчій станції в поїзд зайшла медична бригада, вона змогла тільки констатувати смерть чоловіка.

У прес-службі УЗ запевняють, що забоїв на тілі пасажира не виявили.

Зараз у даній справі проводиться слідство, і встановлюється причина смерті пасажира. У поліції інцидент поки не прокоментували. У свою чергу в "Укрзалізниці" стверджують, що непричетні до смерті, так як полку, на якій лежав пасажир, мала ремені безпеки, але чоловік ними свідомо знехтував.

Разом з тим керівництво залізничного підприємства України закликає своїх пасажирів з усією серйозністю і без винятків ставитися до заходів, які прийняті для захисту їх життя і здоров'я під час поїздки.

"Просимо пасажирів під час подорожі на верхніх полицях використовувати ремені безпеки та обмежувальні перила", — зазначено в повідомленні «Укрзалізниці».

Крім того, пасажирам нагадують, що не слід перевантажувати верхні полиці багажем. Великогабаритні і важкі речі рекомендується закріплювати за допомогою ременів і мотузок, щоб при екстреному гальмуванні ніхто не став жертвою власних валіз і коробок.

Раніше Hyser писав, що українцям здають в оренду самокати зі зламаними гальмами.

Також наш портал повідомляв про нові правила проїзду пільговиків у громадському транспорті.

Нагадавши, "Укрзалізниця" призначила 11" курортних " поїздів.