Сьогодні в Маріуполі відзначали сьому річницю визволення міста від проросійських бойовиків.

На державному рівні з 13 червня 2016 року відзначають День звільнення Маріуполя від проросійських терористів-окупантів у 2014 році. Цього року це вже була сьома річниця.

Нагадаємо, що Маріуполь є одним з найбільших міст Донецької області. У 2014 році його спробували захопити бойовики. Цінність цього міста полягає в тому, що він портовий. У середині квітня сепаратисти захопили Маріупольську міськраду. 9 травня, виконуючи накази московських кураторів, вони штурмували міське УВС-Маріуполь перейшов під їх повний контроль.

Захоплення Маріуполя почалося після тижня після захоплення Донецька, 13 квітня 2014 року.

Вже наступного дня українська влада оголосила про початок антитерористичної операції, щоб знову повернути місто. 9 травня колона 72-ї Української бригади пробилася в місто, але окупанти відповіли вогнем. Щоб уникнути безлічі жертв з боку мирних жителів 10 травня було прийнято рішення вивести Нацгвардію з міста.

З квітня по травень жителі страждали від бандитизму, панувала анархія, в якій намагалися провести мітинги за приєднання до РФ. Люди були в постійному стресі.

Для звільнення міста була визначена дата 13 червня. Тоді в спецоперації брали участь 150 бійців спецбатальйону "Азов", 2 роти спецбатальйону "Дніпро-1", 2 роти Національної гвардії, бійці 79-ї аеромобільної бригади і спецназ МВС.

Раніше Hyser писав про те, що Україна вже готова вступати в НАТО.

Також писали, що у мережі показали фото загиблої дівчини-лейтенанта, їй було всього 22 роки.

Нагадаємо, що Зеленський розповів про те, яким озброєнням володіє Росія.