Деякі українські пенсіонери знають про те, що у них є можливість запросити перерахунок виплат

Український уряд і Пенсійний фонд регулярно перераховують пенсії українців, трохи їх збільшуючи. Однак, при цьому важливо, що у літніх українців є можливість самостійно подати заяви, щоб їх виплати перерахували в приватному порядку. Про це і про те, як подається заява розповіла офіційна прес-служба Пенсійного фонду України.

Повідомляється, що подати подібну заяву можна не виходячи з дому, в режимі онлайн. Єдине, що для цього знадобиться — спеціалізований електронний цифровий підпис.

Так, для початку необхідно зареєструватися або авторизуватися на сайті Пенсійного фонду за допомогою цифрового підпису. Після цього необхідно вибрати заяву на перерахунок пенсії і заповнити в ньому всі графи.

Після того, як графи будуть заповнені, необхідно вибрати спосіб інформування про процес і результати обробки поданої заяви. Крім того, українці можуть вибрати, яке пенсійне посвідчення вони хочуть отримувати: електронне або звичайне, паперове.

До заявки необхідно додати відскановані копії необхідних документів, а також тих документів, які українець вважатиме потрібними відправити. Нарешті, заяву необхідно підписати цифровим підписом і відправити.

Фахівці Пенсійного фонду оброблять заяву, а на сайті можна буде відстежувати стан обробки заяви і рішення щодо перерахунку пенсійних виплат.

Скористатися подібним можна в разі, якщо уряд збільшує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Пенсіонерам, які припинили працювати, подібний спосіб перерахунку доступний в перший день з встановлення нового прожиткового мінімуму, а працюючим пенсіонерам — тільки після звільнення з роботи.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що "ПриватБанк" розповів українцям про сміливе нововведення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у "Приватбанку" ввели процедуру, яка ускладнить переказ грошей.

Також "Hyser" писав, що "ПриватБанк" потрапив у черговий скандал з блокуванням рахунків українців.