Українцям розповіли, які карантинні обмеження діють по всій країні на даний момент

В Україні нормалізувалася ситуація з коронавірусною інфекцією. Всі області перейшли в "зелену" зону карантину, а щоденний приріст хворих істотно знизився. Однак це не означає, що можна забути про обмеження, адже карантин як і раніше діє. Так, українцям нагадали, що можна і що заборонено в "зелених" зонах. Про це пише портал segodnya.

Захворюваність в Україні продовжує знижуватися й у зв'язку з цим в уряді прийняли рішення послабити обмеження. Всі регіони перейшли в "зелену" зону, де продовжує діяти карантин, але з мінімальними обмеженнями. Також, 2 червня в уряді прийняли нову постанову, якою ще більше послабили обмеження.

Так, протягом літа 2021 року українці все ще зобов'язані носити маски в магазинах, метро та інших громадських місцях. Крім цього діє ряд обмежень, зокрема в громадському транспорті перевезення людей може здійснюватися тільки на сидячих місцях.

Також дозволені масові заходи за участю більше 1 людини на 4 квадратних метри (до цього на 1 людину мало припадати не менше 4 кв.м площі) або із заповненням приміщення на дві третини місць.

Також заповнювати на дві третини дозволили кінотеатри та Заклади культури, тоді як раніше тільки на 50%. Також послабили обмеження для кафе і ресторанів - їм дозволили працювати цілодобово.

За прогнозами глави МОЗ Віктора Ляшка поточна епідеміологічна ситуація в Україні говорить про те, що країна протримається в "зеленій" зоні до кінця літа.