Окремої категорії українців планують підвищити пенсії

У Кабінеті Міністрів виступили з ініціативою підвищити пенсійні виплати окремої категорії українців. Мова про "чорнобильців". Відповідний законопроєкт під номером 4555 вже був прийнятий у першому читанні Верховної Ради. Про це повідомляється на сайті Комітету.

Народні депутати в першому читанні підтримали законопроєкт, що пропонує збільшити виплати "чорнобильцям". Свій голос на підтримку документа віддали 340 парламентаріїв.

Документ передбачає, що додаткова пенсія за шкоду, яка була заподіяна здоров'ю в результаті аварії на ЧАЕС, а також щомісячна компенсація сім'ям за втрату годувальника буде виплачуватися в повному обсязі і не буде залежати від рівня зарплати або інших доходів.

Громадянам, які були учасниками ліквідації інших ядерних аварій або брали участь в ядерних випробуваннях і надалі цього отримали інвалідність, надається право на пенсійні виплати в розмірі п'яти мінімальних зарплат.

Також законопроєктом пропонується підвищити пенсії особам, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції і внаслідок цього отримали інвалідність.

Так, особи з першою групою інвалідності отримають надбавку в розмірі близько 3800 гривень. Їх пенсії підвищаться до 16 080 гривень. Люди, які отримали другу групу інвалідності можуть розраховувати на надбавку близько 2 тисяч гривень, їх пенсії зростуть до 12 987 гривень. І найменше отримають громадяни з третьою групою інвалідності - 800 гривень. Їх пенсії збільшаться до 8 917 гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у найближчому майбутньому українці не зможуть виходити на пенсію в 60 років.

Також наш портал інформував, що названо категорії українців, яких мине підвищення пенсійного віку.

Нагадаємо, що працюючих українців хочуть змусити самостійно накопичувати на пенсії.