Російське Міністерство закордонних справ викрили в плагіаті українського фотографа

12 червня в Російській Федерації святкувався день Росія, з нагоди якого російське Міністерство закордонних справ Росії опублікувало в мережі Відеоролик What is Russia. Офіційний акаунт України, в соціальній мережі Twitter, однак, звернув увагу на те, що ідея російського МЗС не надто оригінальна.

Справа в тому, що ідея даного відеоролика на ділі належить українцю, фотографу Назару Дорошу. У березні цього року він опублікував відеоролик під назвою What is Ukraine, що перекладається як "Що таке Україна".

Суть даного відеоролика полягала в тому, щоб показати всьому світу, що таке Україна, при цьому не тільки конкретно цим відеороликом, а й кадрами, які в мережі будуть публікувати самі українці. В результаті ролик заробив величезну кількість переглядів, крім того, в мережі з'явилося ще кілька подібних відео, присвячених конкретним містам України, такі як What is Odessa, Poltava, Kharkiv.

В офіційному Twitter-профілі України написали" пошукайте когось, хто буде створювати автентичний контент", вразивши таким чином російське Міністерство закордонних справ.

Нагадаємо, вчора, в неділю, 13 червня, на Євро-2020 стався черговий скандал. Після того як в мережі вщухли суперечки щодо дизайну форми української збірної з футболу на європейській першості, стався ще один політичний скандал: під час матчу України та Нідерландів першу "переплутали" з Росією.

В анонсі матчу телеканал TVP Sport, що є першим комерційним телеканалом на польському телебаченні, збірну Україну представили під прапором Російської Федерації. Дісталося і Нідерландам-замість їх прапора телевізійники показали прапор Бельгії.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російський опозиціонер заявив, що росіяни бояться війни з Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 червня в Україні відзначали 7 річницю визволення Маріуполя.

Також "Hyser" писав, що Володимир Зеленський відреагував на поразку України в першому матчі на Євро-2020.