Польський спортивний телеканал TVP Sport припустився помилки, переплутавши прапори України та Росії

Перші дні європейської першості з футбол не обійшлися без чергового скандалу за участю України та Росії. Так, в ефірі Польського спортивного телеканалу TVP Sport відбувся анонс матчу збірних України проти Нідерландів, однак замість прапора України в анонсі використовували прапор Російської Федерації. Про це повідомляє iнформаційний портал "U-news".

Так, в мережу потрапив скріншот з ефіру польського телеканалу, на якому показано розклад матчів на 13 червня в рамках чемпіонату Європи з футболу. Однак в розкладі цьому виявилося безліч помилок, пов'язаних з прапорами.

Польські телевізійники переплутали прапори всіх 6 держав, згаданих в анонсі. Так, наприклад, замість прапора України на екран був виведений прапор Російської Федерації, прапор Англії переплутали з прапором Уельсу, замість хорватського прапора був показаний Прапор Швейцарії, замість Австрії — Данії, замість Північної Македонії — Фінляндії, і, нарешті, замість Нідерландів-Бельгії.

Незважаючи на таку плутанину на польському ТБ, матчі, природно, відбулися. Англія здобула перемогу в матчі з Хорватією, македонці програли збірній Австрії, а Україна програла збірній Нідерландів.

Цього року Україна встигне зіграти ще два матчі в групі. Перший матч буде проти Північної Македонії і відбудеться 17 червня в Бухаресті. Другий матч буде вже проти збірної Австрії, він пройде там же, але вже 21 червня.

Варто відзначити, що це далеко не в перший раз, коли іноземця плутають український прапор з російським. Так, наприклад, відоме британське видання The Sun, описування збільшення кількості російських військ на кордоні з Україною, поруч зі словом" Україна " поставило російський прапор.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що збірна України допустила фатальну помилку перед матчем з Нідерландами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський емоційно відреагував на поразку української збірної на Євро-2020.

Також "Hyser" писав, що у мережі висміяли істерику росіян щодо гасла" Героям слава " на українській футбольній формі.