В космос хочуть запустити перший дерев'яний супутник.

Зокрема, мова йде про дерев'яний супутник WISA Woodsat, який розробила фінська компанія Arctic Astronautics. Він повинен відправитися на орбіту вже цього року, пише "РБК-Україна".


Супутник розміром приблизно 10x10x10 сантиметрів і вагою всього близько 1 кілограма. Його корпус зроблений з березових фанер зі спеціальним покриттям WISA, а його заряд вирішили підтримувати за рахунок дев'яти невеликих сонячних батарей.

Даний супутник ще називають - кубсат, а виведений на полярну орбіту Землі він буде за допомогою ракети Electron Rocket Lab в листопаді 2021 року. У планах Arctic Astronautics перевірити, як космічні умови позначаться на довговічності фанерних панелей WISA. Команда компанії буде відстежувати всі зміни поверхні фанери завдяки селфі-камері, якою буде обладнаний представлений апарат.


До слова, варто відзначити, що в цьому році на орбіту Землі також повинен відправитися і український супутник. Йдеться про апарат під гучною назвою "Січ-2-30", який полетить в космос завдяки ракеті SpaceX в кінці 2021 року.

У конструкторського бюро "Південне" був підписаний контракт з європейською компанією ISILaunch, яка повинна тепер допомогти підприємству вивести на орбіту згаданий український супутник.


Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо про те, що на Землю падає Китайська ракета, яка вийшла з-під контролю.

Також наш портал повідомляв, що уламки ракети SpaceX утворили небесне диво, що потрапило на відео.

Нагадуємо, що україно-американська ракета здійснила вдалий Політ на МКС.