Лікарі попередили про шкідливі властивості морозива

Поласувати холодним морозивом в літню спеку люблять багато людей, проте далеко не всі здогадуються, що цей десерт крім задоволення може принести ще й ряд проблем. Так, лікарі назвали морозиво, що призводить до проблем з шлунково-кишкового тракту. Про це пише портал versiya.info.
У літню пору морозиво є чи не найпопулярнішим десертом. Даний продукт охолоджує в спеку, знижує ризик перегріву і викликає задоволення у людини. Але в той же час морозиво може нашкодити організму, зокрема викликати запор.
Фахівці відзначають, що морозиво виробляється шляхом змішування молока, цукру і ароматизаторів. Його інгредієнти не містять клітковини, а харчові волокна, які покращують перетравлення їжі. Таким чином організм перенасичується лактозою, якої багате молоко. За словами лікарів у багатьох людей цей вуглевод не засвоюється і як результат виникають запори. Цукор, який також міститься в морозиві, підвищує ймовірність неправильної роботи кишечника.
Фахівці підкреслюють, що кефір теж є молочним продуктом, проте містить корисні для шлунка мікроорганізми. Даний продукт можна вживати без побоювань, оскільки запори він не викликає.
Лікарі дали кілька дієвих порад, які допоможуть запобігти появі проблем з кишечником. Так, в першу чергу слід пити багато води і їсти фрукти, овочі. Також хорошою профілактикою від запорів лікарі вважають оливкова олія, яке багате на омега3, що корисно для шлунка. Крім того, уникнути запорів допомагає активний спосіб життя, тому після морозива не зайвим буде сходити в спортзал.