Порушення сну підвищують ризик передчасної смерті

Деякі люди мають проблеми зі сном, але часто не надають цьому особливого значення. Вчені встановили тривожний зв'язок між поганим сном і передчасною смертю. Про це пише newsyou.

Вчені з Великобританії провели дослідження результати якого показали, що люди, які мають проблеми зі сном мають підвищений ризик передчасної смерті. При цьому ризик піти з життя ще раніше підвищує цукровий діабет. Вчені встановили, що якщо людина страждає на діабет, що ризик померти в наступні 9 років життя становить близько 87%.

Але навіть в тому в разі, якщо у людини немає діабету порушення сну небезпечні серйозними наслідками, аж до смерті. Згідно з дослідженням діабетики, які страждали від порушення сну мали на 12% вище ризик піти з життя в наступні 9 років, ніж діабетики, які мали здоровий і міцний сон. Фахівці відзначають, що в ході дослідження всіх людей з порушеннями сну опитували, щоб встановити причину їх проблем. У більшості випадків погана якість сну була пов'язана зі сторонніми шумами, світлом ночами, безсонням або апное уві сні.

Вчені відзначають, що такі люди потребують термінового лікування, адже на ранньому етапі такі проблеми легко усуваються. Однак якщо затягнути з походом до фахівця, то порушення сну виправити буде набагато складніше.

Разом з тим дослідники відзначають, що лікарі повинні ставитися до цих проблем так само серйозно, як і до інших факторів ризику. Адже якщо людині вчасно не допомогти, то його тривалість життя скоротитися.

Раніше портал Hyser повідомляв, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.

Також наш портал інформував, що лікарі назвали бюджетну кашу, яка знижує ризик смерті від онкологічних захворювань.

Нагадаємо, що українцям назвали симптоми коронавірусної інфекції при яких потрібно негайно звертатися до лікаря.