Уряд спростив процес видач коронавірусних компенсацій медпрацівникам

Вже довгий час українські медик наражають себе на небезпеку, працюючи і рятуючи життя українців, хворих коронавірусною інфекцією. За це їм, природно, покладається спеціальна компенсація, однак, нещодавно в Україні набув чинності закон, який спрощує отримання цих виплат. Про це повідомляє iнформаційний портал "Голос України".

Так, на коронавірусні компенсації можуть розраховувати ті українські медики, які отримали інвалідність внаслідок перенесеної коронавірусної інфекції.

До недавніх змін передбачаюся, що страхову виплату видадуть в тому випадку, коли інвалідність встановлюється протягом одного календарного року. У Бюджетному кодексі календарний рік визначається з 1 січня по 31 Грудня.

Так чи інакше, дане обмеження календарним роком не дозволяло видати виплати медику, який захворів коронавірусом в 2020 році, а групу інвалідності отримав вже в цьому році, через що компенсація фактично згорала.

Саме тому в уряді прийняли закон, який прибирає з процесу прив'язку до календарного року і, таким чином, дозволяє отримати виплату-компенсацію тим медикам, які через закон про компенсацію в минулому його втіленні позбулися права на свої гроші.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що, згідно зі статистикою, в половині випадків, коли пацієнт отримує негативний тест на ковід, це не означає, що він вилікувався від інфекції, оскільки ПЛР-тест дає негативний результат після того, як у хворого пропадають симптоми, однак це не означає, що вогнища захворювання в організмі немає.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, коли наступного разу підвищать пенсії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як державні виконавці вимагають з боржників гроші.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про рекордний за 11 місяців стрибок вартості доларів.