Автолюбителям дали корисну підказку, вкрай корисну в жарку погоду

З настанням літа, у автолюбитель з'явився ще один головний біль: через високу температуру ризик перегріти двигун значно збільшується, і боротися з цим досить складно. Інформаційний портал "ТСН"дав пораду по тому, як остудити мотор в спеку.

Варто відзначити, що така проблема, як прогрів мотора — явище влітку далеко не рідкісне, особливо часто подібне відбувається під час попадання в пробку, коли двигун не тільки розігрівається від роботи, але і "смажиться" через розпеченого асфальту під колесами. По суті, система охолодження не здатна впоратися з таким навантаженням.

Справа в тому, що сама по собі спека, на яку можуть накладатися такі фактори як несправність термостат, текти в підводних патрубках або радіаторі призводять до того, що агрегат охолоджується не досить сильно, в наслідок чого перегрівається. В такому випадку автомобільні експерти радять автолюбителям уважно вивчати показники приладів. Якщо стрілка датчика наблизилася до червоної позначки, то двигун можна остудити навіть його не заглушаючи.

Так, якщо справа рухається до перегріву мотора, експерти рекомендують включити грубку на повну потужність, при цьому, для того, щоб не заробити тепловий удар, необхідно відкрити вікна. Завдяки цьому водієві вдасться виграти час, щоб припаркуватися. Після цього не можна відразу глушити перегрітий мотор, його краще залишити працювати з включеною пічкою, таким чином температура мотора зможе поступово знизитися.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що киянка здивувала автолюбителів своєю поведінкою на дорозі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським автомобілістам пояснили нові правила розмитнення євроблях.

Також "Hyser" писав, що автолюбителі-умільці перетворили класичну " Волинь "на копію"Гелендвагена".