Деяким людям не варто вживати томати в своєму раціоні.

Так, в цьому овочі міститься багато різних вітамінів, зокрема вітамін С, але навіть попри це, корисний він буде не всім. Відповідну заяву зробила лікар-дієтолог і ендокринолог, Альбіна Комісарова, яка розповіла, кому томати і цитрусові можуть нашкодити. Про це пише "ГолосUA".

Медики розповіли, чим можуть бути небезпечні самі звичайні помідори, фото: YouTube

Справа в тому, що у деяких людей вони можуть викликати печію. Зокрема, саме такий ефект після вживання томатів і цитрусових, свідчить про те, що від них варто відмовитися назовсім. Все тому що це проявляється далеко не у всіх і пов'язано воно виключно з індивідуальними особливостями, які обов'язково потрібно враховувати.

За словами лікаря, є ще думка, що в помідорах присутньо багато дубильної кислоти, яка здатна підвищувати загальну кислотність шлункового соку і згодом може стати причиною розвитку серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту. Але, Комісарова з цим судженням не згодна.


Вона вважає, що кількість і насиченість шлункового соку організм регулює тільки щодо тієї їжі, яка в нього надходить. Іншими словами, жоден продукт не може самостійно викликати гастрит або виразку, в тому числі це відноситься і до цитрусових.

З огляду на все вищесказане, якщо вживання томатів або цитрусових, не супроводжується у вас печією, то можна сміливо їх їсти. В іншому випадку краще на час відмовитися від них і проконсультуватися з лікарем на цей рахунок.

Раніше "Hyser" писав про те, що було названо ласощі, яке призводить до проблем з шлунково-кишкового тракту.

Також наш портал повідомляв, що українців попередили про небезпеку кави з вуличних кав'ярень.

Нагадуємо, що було розкрито відчутний вплив молодої капусти на серце і судини.