З'явилася інформація щодо чергового пом'якшення карантинних обмежень.

На тлі поліпшення епідеміологічної ситуації в Україні, влада прийняла рішення всю країну віднести в "зелену" зону. Разом з тим більше не вимагатимуть наявності негативного тесту на коронавірус або самоізоляції в українців по поверненню з-за кордону, і в іноземців, у яких є право на постійне проживання в Україні. Про це пише "Українська правда".


Також більше не буде потреби встановлювати собі на телефон додаток "Вдома". Однак у громадян інших країн при в'їзді в Україну як і раніше обов'язково повинен бути при собі страховий поліс, що враховує і випадок захворювання COVID-19, а також негативний тест або довідка про повний курс вакцинації.


Варто зазначити, що якщо в Україні знову спостерігатиметься спалах захворюваності коронавірусу, то всі обмеження, що були скасовані, набудуть чинності. А значить буде вимагатися проходження тесту або самоізоляції, незалежно від країни прибуття.

Так, в самоізоляції не буде потреби в разі наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого за 72 години до перетину кордону, або негативного експрес-тесту. Крім того, згодиться і документ, в якому говоритиметься про отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.


Раніше "Hyser" писав про те, що українцям повідомили про нові правила карантину.

Також наш портал повідомляв, що у МОЗ розповіли, коли Україну накриє четверта хвиля ковіда.

Нагадуємо, що карантин потроху йде з України, обмеження влади пом'якшили з початку червня.